Recensens

#Túlélők - koreai zombis horror a Netflixen [16.]

2022. január 30. - Recensens

A túlélők (#Alive) című 2020-as koreai zombis-film (mely 2020 szeptemberében jelent meg a Netflixen) az egyik legjobb és legizgalmasabb horror ebben a műfajban. A központi karakter egy 30-as fiatalember, Csunu, tisztes nevén: Oh Joon-woo (Yoo Ah-in), aki egy szép napon arra lesz figyelmes, hogy szöuli lakása környékét élő-halottak lepik el. A sztorinak ma már elkészült az előzmény-sorozata is, "Mindannyian halottak vagyunk" címmel, mely a fertőzés kezdetét mutatja be, azt, ahogyan Csunu utcájáig jutnak a zombik.

tulelok.jpg

A #Túlélők sztorija röviden: egy furcsa hajszínű, vagány srác a lakásában reked, ahonnan hetekig nem mer kimozdulni, hiszen bérházi lakásának ablakából azt látja, hogy az utcákon véres jelenetekben esnek egymásnak zombik és járókelők. Egy idő után azonban mégis lépnie kell, hiszen kifogy vízből, élelemből, ellátmányból, mindenből. Első kiruccanása a szomszédos lakásokban, majdnem az életébe kerül, ráadásul otthonába is bejut az első "látogató". Később úrrá lesz a helyzeten, de továbbra is lakásának foglya marad.

Idővel rájön arra, hogy drónjával, mely szerencsés módon működőképes és reptethető állapotban van, körülnézhet a lakásán kívüli helyzetet megfigyelve. Ekkor jön rá arra, is, hogy a szemközti épületben egy hozzá hasonló helyzetben lévő, fiatal, csinos nő, Kim (Park Shin-Hye) ugyancsak a menekülés lehetőségeit keresi. Összefognak tehát, hogy egyesült erővel szökjenek el a zombik által ellepett bérházból. Menekülésük hihetetlenül izgalmas és Il Cho rendező munkáját dícséri.

A #Túlélők című film meglepően jól megcsinált, remek tempójú, végtelenül izgalmas és fordulatos zombis-horror, mely versenyez a műfaj legjobbjaival. Értékelésünk erős 75%. Horror-kedvelők számára nagy élmény, különösen az egyre felkapottabb Netflix-sorozat, a Mindannyian halottak vagyunk miatt.

recensens_alul.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://recensens.blog.hu/api/trackback/id/tr1716965456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása