Recensens

Beugró a Paradicsomba - egy kedvesen jópofa vígjáték [30.]

2022. október 23. - Recensens

Ol Parker egy habkönnyű és szórakoztató kis vígjátékkal lepte meg idén ősszel a rajongóit, mégpedig az egzotikus helyszíneken játszódó és két világsztárt is felvonultató Beugró a Paradicsomba című bolondozással. A két világsztár: az idén már 61 éves (de 50-nek kinéző) George Clooney és az 55 évesen is vonzó Júlia Roberts.

clooney_roberts.jpg

A kép forrása: port.hu

Az egész dolog alap-hangulata friss, kedves és szórakoztató, rengeteg könnyed poénnal és egy laza kis sztorival. Clooney szerintem kifejezetten jópofa a filmben és Julia Roberts is újra megcsillogtatja tehetségét. A Ticket to Paradise nem az évszázad vígjátéka, de kitűnő szórakozás annak, aki csak egy szimpla komédiára vágyik egy rövidke (alig 104 perces) vígjáték keretei között.

Az alapsztori lényege: adott egy középkorú pár (Georgia és David) akik 14 éve elvált szülők de annak idején 5 éves házasságuk alatt egy tehetséges lányt "hoztak össze". A leányzó felnőtt és elvégezte a jogi egyetemet, ám ekkor hirtelen úgy döntött, hogy egy egzotikus ázsiai szigetre költözik, Balira, ahol hindu vőlegényével tervez új életet (és családot). Georgia és David bár gyűlölik egymást és régóta külön is élnek (válásuk óta) a hírre összefognak és elhatározzák, hogy nem hagyják, hogy lányuk, Lily (Kaitlyn Dever) elkövesse élete legnagyobb hibáját. (Ami tegyük hozzá: csak SZERINTÜK hiba, Lily ezt egészen máshogy látja.) Mindenesetre félretéve egymás iráni ellenszenvüket, együtt utaznak Balira, hogy ott körmönfont módon Lilyt hazatérésre és jogi karrierje folytatására bírják. Nem számolnak azonban két dologgal: egyrészt hogy Lily igenis jól döntött (és csakis Gede [Maxime Bouttier] oldalán lehet boldog), másrészt, hogy a furcsa kaland közben újra feltámad bennük a régi vonzódás egymás iránt. Nem beszélve arról, hogy őket is elvarázsolja a gyönyörű sziget.

Bár saját válásom példájából tudom, hogy a való élet egészen más (és az egyszer elvesztett bizalom illetve szeretet [pláne szerelem] szinte soha nem tér vissza) ez a történet annyira aranyos és szórakoztató, hogy az ember elfelejti a realitások "szemüvegén" keresztül nézni a történetét.

A Julia Roberts - Clooney páros egyszerre vicces és szimpatikus, átjön a néző felé, hogy biztosan élvezhették a forgatás minden percét. Akadnak kifejezetten kacagtató jelenetek, vicces szituk és néhol még a meghatódás is kerülgeti a nézőt. A végső egyenleg úgy teljes, hogy felbukkan Georgia új párja, Paul is, akit az "Emily Párizsban" sztárja, Lucas Bravo alakít a filmben. Kitűnőek a helyszínek, rengeteg a lélegzet elállítóan szép tengerpart.

A sztori végén a korosodó házaspár ráébred arra, hogy nem mindig csak az lehet érték, amit a konvenciók annak tartanak, néha az ember egy trópusi szigeten találja meg a békét és a boldogságot. Erre ők maguk a jó példa hiszen a történet (és a film) végére bennük is feltámad a régi tűz egymás iránt.

Ajánlom a filmet a vígjáték kedvelőknek és mindazoknak, akik a napi gondjaik elől egy habkönnyű kis filmes bohózatra "elmenekülnének" egy közeli moziba. Mert egy mozijegy árát bőven megéri, hogy jókedvünk legyen, még ha csak rövidke időre is.

recensens_alul.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://recensens.blog.hu/api/trackback/id/tr6417960904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása