Recensens

Együtt kezdtük (2022) [27.]

2022. augusztus 23. - Recensens

Kerékgyártó Yvonne filmje - mely egyszerre vígjáték és dráma - nyár végén került a mozikba és én azonnal "lecsaptam" rá, mert elolvasva tartalmát, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Egyszerűen csak laza, könnyed szórakozásra vágytam, jó poénokkal, néhány kacagtató Mucsi Zoltán jelenettel és a gyönyörű balatoni háttér előtt mókázó fiatal magyar színész-tehetségekkel ... és ... tulajdonképpen megkaptam amit akartam.

egyutt_film.jpg

Az Együtt kezdtük egy gimis osztálytársakból álló ki csapatról szól, akik a Balatonon tartják egyikük esküvőjét (és egyben ivós osztálytalálkozójukat is) több napos táncos-ünneplős-kirándulós kivitelben. A film erőssége az egyes karakterek és archetípusok megformálása. Akad itt laza vagány, aki semmit sem változott a 10 év alatt, orvossá váló introvertált figura, gyereket vállaló magányos anya és egy olyan pár is, akik még mindig éreznek valamit egymás iránt, holott más utakra sodorta őket az élet. Ők Franciska és Marci, akiket Mosolygó Sára és Jakab Balázs alakítanak a filmben.

Mucsi Zoltán ezúttal kisebb szerepkörben egy morózus apát alakít, aki úgy adja férjhez lányát, hogy közben ki nem állhatja leendő vejét, akit ráadásul jól ismer, hiszen 10 évvel korábban még a kis csapat tesitanára volt. A történetben kapunk szerelmet, romantikát, párkapcsolati konfliktust, féltékenységi jelenetet, drámát (egy szívbeteg ifjú titán rosszulléte során), izgalmakat és a gyönyörű balatoni tájat mindvégig háttérként.

Kitesznek magukért a Színház- és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói: Kövesi Zsombor, Lelkes Botond, Koós Boglárka, Mészöly Anna, Hrisztov Toma, Nagy Márk, Kanyó Kata és persze a más filmekből már jól ismert „régi arcok” és színművészek is: Mucsi Zoltán, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Zsurzs Kati, Péterfy Bori, Szacsvay László, Pálmai Anna és Szabó Simon.

Akadnak jó poénok, egyszer sem ül le a sztori és pörgős a rendezés is. Az Együtt kezdtük egy élvezhető, habkönnyű kis vígjáték, mely feldobhatja az esténket, ha bevállaljuk a moziban. Kicsit több vicces jelenet, kicsit több drámai helyzet, (több izgalommal) ütősebbé és emlékezetesebbé tehették volna az egészet, de a film így is nagyon szórakoztató.

recensens_alul.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://recensens.blog.hu/api/trackback/id/tr9417914335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása