Recensens

Szórakoztató magyar romantikus vígjáték: Nagykarácsony

2021. december 04. - Recensens

Tiszeker Dániel Nagykarácsony című filmje - mely most került a hazai mozik műsorára - egy romantikus és vidám történettel segít karácsonyi hangulatba kerülnünk, már ha megváltjuk jegyünket erre a kimondottan szórakoztató, habkönnyű vígjátékra.

nagykaracsony.jpg

Az alapsztori nagyon egyszerű: adott egy 30-as éveiben járó, ifjú fővárosi tűzoltó, Arnold (Ötvös András), aki leánykérésre készül, ám a romantikus módon kitalált, tűzoltó-kosárból végrehajtott "akció" során megpillantja, amint leendő párja épp egy másik férfit csókol. Az a bizonyos "másik férfi nem" is akárki: egy hírneves sztár-színész (Szabó-Kimmel Tamás), aki egy tűzoltós filmben alakítja a hőst (így népszerűsége épp az egekben jár [főleg a nőknél]). Arnold a látványtól meginog és kizuhan a tűzoltó-kosárból, majd innentől tériszonyossá válik. Mondanunk sem kell: a tériszony nem igazán szerencsés fóbia egy tűzoltó esetében, így Arndoldot főnöke, az őrnagy (Csuja Imre) ideiglenesen "civil szolgálatra" helyezi, és konkrétan egy karácsonyi vásár biztosításával bízza meg, mégpedig a Várkert Bazárban.

A vásárban Arnold furcsa, de szerethető embereket ismer meg, többek közt az anyagias és ravasz árust (Scherer Péter), a csinos, mindig rohanó ismeretlen hölgyet, aki idővel az említett árussal kezd flörtbe (Pokorny Lia) és végül a csoda szép tanítónőt: Esztert (Zsigmond Emőke). A fiatal pedagógus alsós kisdiákokkal rendez épp egy karácsonyi színi-előadást (biblikus témát feldolgozva), amibe Arnoldot is bevonja. Idővel kettejük közt gyengéd érzelmek szövődnek. Eszter megpróbálja kigyógyítani Arnoldot tériszonyából (mely annyira durva, hogy még egy létrára sem tud felmászni), a férfi pedig segít a lánynak abban, hogy előadásuk végén mini tűzijáték gazdagítsa a karácsonyi előadás fináléját.

nagykaracsony2.jpg

Ám a bonyodalmak csak ezt követően kezdődnek: felbukkan a volt barátnő (Rujder Vivien), aki szeretné újrakezdeni a kapcsolatot és Arnold főnöke is bejelenti: meg kell méretnie magát az újoncokkal (a kiképző pályán, a magasba felmászva) különben nem lehet tovább tűzoltó. Arnold azonban jól veszi az akadályokat, így végül egy vidám zárás és happy end után - melynek színtere a várva vált karácsonyi előadás - elégedetten és jókedvűen kelhetünk fel moziszékeinkből. A filmben felbukkan Hernádi Judit (mint a tűzoltók diszpécsere), Mészáros Máté (óriás-kerék kezelő) és Szerednyey Béla (gesztenye árus) is.

A Nagykarácsony egy szerethető, szórakoztató, habkönnyű és jó hangulatú vígjáték, mely kikapcsol bennünket 109 percre és segít kicsit abban is, hogy karácsonyi hangulatba kerüljünk, az elcsépelt rokon-nyaggatós, szokványos christmas-klisék nélkül. Mi mást várhatnánk még egy romantikus karácsonyi vígjátéktól. Értékelésünk: 80%.

4csillag.jpg

recensens_alul.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://recensens.blog.hu/api/trackback/id/tr4616773426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása