Recensens

Venom 2. - Vérontó [5.]

2021. október 27. - Recensens

Elkötelezett Marvel rajongóként nagyon vártam már a Venom második részét, főleg azért, mert az első, 2018-as fejezet kimondottan tetszett, (elsősorban Tom Hardy szórakoztató alakítása miatt). Bár a félelmetes szimbióta már 1984 óta része a Marvel-világnak, sem az első sem a most látott második részt nem sorolnám a legjobb Marvel produkciók közé. Ami a TOP-10 Marvelt illeti, egyetértek ezzel a felsorolással, azzal a kiegészítéssel, hogy a Venom legelső epizódját a második 10 elején mindenképp megemlíteném.

venom2.jpg

A kép forrása: https://jakubmaslowski.artstation.com/projects/rR41QG

Ami a legújabb, második Venom részt illeti: sajnos nem vagyok túl derűlátó. Andy Serkis rendezőnek ugyanis nem sikerült megismételnie Ruben Fleischer 2018-as sikerét: a poénok kevéssé ülnek, az akciók CGI orgiába fulladnak, az alapsztori pedig annyira gyenge (a forgatókönyvvel együtt), hogy unalomba fullad az egész.

Ami az alakításokat illeti: Tom Hardy jól tolja, de ezúttal valahogy nem okoz katarzist mindaz amit a vásznon csinál. A másik főszereplő Woody Harrelson, nagy várakozással jelent meg a szereplőlistán. A magam részéről kedvelem a színészt, az 1995-ös Pénzvonatban például zseniális (akárcsak a 2012-ben), ám most ő sem nyújt semmi emlékezetest. Tegyük hozzá persze, hogy egy látvány-akció-sci-fantasy film nem éppen a nagy ívű színész-alakítások "terepe".

A script közepes, a rendezés kimondottan gyenge, a látvány pedig túltolt CGI tenger. Ezekhez társulnak a teljesen átlagos alakítások sajnos. Összességében a Venom 2., csak nagyon elvakult Venom-rajongóknak ajánlható, illetve megrögzött Marvel-fanoknak. Mások számára enyhe csalódás a film.  2csillag.jpg

recensens_alul.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://recensens.blog.hu/api/trackback/id/tr8416736878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása